Historia

Historia:

Att ha häng på byxorna härstammar från Amerikanska fängelset. På 1980 talet blev det förbjudet att bära bälten, för att man kunde hänga sig själv med det, eller skada någon annan. Eftersom de som satte inne på den tiden, inte hade någon chans att få ett job eller något tillbaka, och deras familj och vänner skämdes över dem, så var självmord en vanlig sak. De som var i fängelset fick också dålig mat och på fritiden tränade de mycket, så det ledde till att de magrade mycket och man hade ofta också för stora kläder. När de som suttit inne i flera år kom ut så ville de visa respekt för deras vänner som satte inne, så de började gå på gatorna med häng. Allt detta ledde på senare tid till det moderna Hip-hop hänget. I flera år har man försökt stoppa byxhänget i flera länder, men det har inte lyckas, och kommer aldrig göra det!

Falska rykten:

Eftersom det finns många som inte gillar häng och försöker stoppa det, så har det spridits mycket falska rykten om det.

-En tid sades det att ha häng på byxorna visar att man är tillgänglig för andra män. Detta ryktet är bevisat att det inte är sant, efter undersökning och flera intervjuer. 

-Vissa säger att ha häng kommer från de som skate´ar. Att de har häng för att de inte skall få brädan mellan benen. Som sagt så att ha häng härstammar från Amerikanska fängelset för att de inte fick bära bälten. På senare tid har det kanske blivit en orsak till de som skat´ar. 

-Att ha häng på byxorna har sagts att betyder att man hör till "underjorden" och att man är drogsäljare. Det finns inga bevis på det utan är bara ett rykte. Men eftersom det är så många som har häng, så skulle man inte tro att alla de direkt säljer dråger.